A kávé több, mint ezer összetevője közül néhány kifejezetten a szépségünket támogatja. Az antioxidánsok szabad gyökök elleni küzdelme és a koffein egyes hatásai jótékonyan hatnak a nyirokrendszerre, a kollagéntermelésre és a vérkeringésre, ezáltal a bőr feszességére, puhaságára és a mélyen barázdált ráncokra is. Függően attól, hogy külsőleg, vagy belsőleg alkalmazzuk őket és milyen összetevőkkel, módszerekkel erősítjük hatásaikat.

Most mutatunk 9 nagyszerű módszert, mely a frissítő reggeli elixír felhasználásával segít minket hozzá az üde és fiatalos hatás eléréséhe

1. Testradír

A kávézacc testradírként való alkalmazásáról korábbi cikkünkben is írtunk már, de itt is megemlítjük, ugyanis kiemelkedően jó természetes hámlasztóként funkcionál. Fürdéskor körkörös mozdulatokkal a nedves bőrhöz dörzsölve eltávolítja az elhalt hámsejteket, segít a szőrbenövések kezelésében. Olívaolajjal, vagy más szépítő olajokkal és mézzel keverve, néhány perc alatt igazán selymessé varázsolja a bőröd!

2. Három az egyben: arcradír, arcpakolás, ráncfeltöltés!

Egy evőkanál kávézaccot keverj egy evőkanál kávéval, ugyanennyi natúr joghurttal és egy teáskanál mézzel, így egy antioxidáns és bőrfeszesítő pakolást kapsz. Vidd fel a megtisztított bőrre és hagyd 10 percig hatni! Ezután langyos vízzel öblítsd le és masszírozd át az arcod. A koffein bőrsimító és a radír bőrpuhító hatása igazi felüdülést hoz a sminktől-és szennyeződésektől eltömített pórusoknak! Rendszeres használata a mélyebb ráncokkal is felveszi a tempót, természetes „botoxként” funkcionál!

3. Szemkörnyékápolás

Az érzékeny szemkörnyéki bőrt érdemes a kávé mellett, egy másik csodaszerrel kombinálni, méghozzá a japán nők ajánlásával. Főzz egy fél maréknyi rizst ragacsosra, keverd egy kevés mézzel és egy evőkanál frissen lefőzött kávéval! A kívánt hatás eléréséhez, dőlj hátra az ágyadon, formázz a masszából kis párnákat és tapaszd a szemed alatti karikás területre, majd a lehunyt szemhéjakra. Végül pihenj így 15 percig, hogy az eszméletlenül frissítő és látványos eredmény garantált legyen!

4. Pattanások, mitesszerek, foltok ellen

A gyulladt, pattanásos bőr mesés ellenszere a kávés pakolás. Ennél a kezelésnél keverj maréknyi kávézaccot kevés citromlével és pár csepp teafaolajjal, hagyd hatni 10 percig a problémás területeken, majd óvatos dörzsöléssel mosd le! A gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő egyveleg felveszi a kesztyűt a zsírosodásra hajlamos bőrrel és elbánik a pattanásokkal!

5. Repedezett sarokbőr, frissítő pedikűr

Egy kiadós pedikűr előkészítéséként dörzsöld át kávézaccal a sarkad, a lábujjaid, és óvatosan a lábfejed is. Ha végeztél, mosd le a bőrt és hidratáld! Kíméletes és látványos hatás, szinte percek alatt!

6. Hajpakolás, hajhullás ellen, és természetes hajfesték

A koffein elsőrendű támogatója a hajhagymáknak, fejbőrnek és a hajnövekedésnek. A kávé antioxidáns- tartalma elősegíti a regenerálódást és a vérkeringés fokozása által lassítja a hajhullást. Felpezsdíti és fertőtleníti a fejbőrt, ha kevés uborkalevet, vagy almaecetet kávéval összeöntesz, majd a hajmosásnál balzsamként használva hagyod hatni 5 percig, végül alaposan kiöblíted. Csillogó és könnyed hatást biztosít!

Barna, sötétbarna fekete hajad van? Szerencsés vagy! A meleg, kávés árnyalatok élénkítéséhez, enyhe színezéshez használj 2 csésze organikus kávét, kevés zaccot és kókuszolajat a száraz hajfürtökön. Hagyd hatni egy órácskát fóliába tekerve, majd öblítsd le és gyönyörködj a z eredményben!

7. Cellulitisz kezelés külsőleg

A narancsbőr elleni küzdelemben ellenjavallott a kávé fogyasztása, külső alkalmazása viszont kitűnően alkalmas a kávézaccos radír és az erőteljes masszázs . Segít felpezsdíteni a vér- és nyirokkeringést, feszesíti és finoman hámlasztja a comb és fenék bőrfelületét. Pompás receptúra, ha kókuszzsírral keverve viszed fel a bőrre!

8. Visszértágulat ellen

A kávé, különösen a zöldkávé mértékkel való fogyasztása hozzájárul az érfalak védelméhez. Kerüld a cukrot és az édesítőket, igyál sok folyadékot, így napi egy- két csésze elfogyasztásával jótékony hatást érsz el!

9. Fogszuvasodás ellen

A fogakon megjelenő elszíneződésektől rettegve sokan kerülik a kávé fogyasztását, pedig tiszta vízzel, vagy egy kis harapnivalóval napi egy-két csésze elfogyasztása épphogy minimalizálja a kockázatot. Sőt még a fogszuvasodást is megelőzheti! Ez nem másnak, mint a kávéban található klór-savnak, trigonellinnek és nikotinsavnak köszönhető. Éppen ezért egy jó kávé megfelelő szájhigiénia mellett semmilyen veszéllyel nem fenyeget csillogó mosolyod megőrzésében, sőt!

A kellő folyadékbevitelre és a megfelelő alkalmazási módra ügyelve, az orvosi kockázatokat kizárva és a mértékletesség elve szerint haladva, jól látszik, hogy könnyen és látványosan szépülhetünk a kávé erejével, ha rendszeresen alkalmazzuk ezeket a házi praktikákat.

Szép napot kívánunk!

Megosztás:
Írta: Jámbor Judit
Lelkes kávérajongó, Cady.hu marketing manager, Blog anyaúristen