Az érett kávécseresznye körülbelül egy szőlőszem méretű, meglepően ízletes, talán enyhén sárgadinnyére emlékeztető édes ízzel, finom frissítő savassággal jellemezhető.
A gyümölcs húsa elég vékony, a termés nagy részét a belsejében elhelyezkedő magok uralják. A frissen szedett kávécseresznye az ültetvényen még egészében is fogyasztható, mert olyan nagy a nedvesség tartalma, hogy a magok még puhák benne.
A kávécseresznye aszalt gyümölcshúsát cascara-ként te is megkóstolhatod.
Cascara – a kávégyümölcs hús
A cascara spanyol eredetű szó, mely héjat jelent.
Ha meleg teát szeretnénk készíteni belőle, akkor egyszerűen egy púpozott evőkanálni cascara-ra öntsünk 2 dl forróvizet, majd hagyjuk ázni körül-belül 4 percig. Ekkor a leszűrés után fogyasztható.
French press technikával is elkészíthetjük Aeropress-ünk segítségével.
Íze enyhén savanykás, gyümölcsös aromákban gazdag, melyet nagyszerűen ellensúlyoz a természetes édeskés íz.
Még több információt és elkészítési módot találsz ebben a videóban:
Írj hozzászólást