Az érett kávécseresznye körülbelül egy szőlőszem méretű, meglepően ízletes, talán enyhén sárgadinnyére emlékeztető édes ízzel, finom frissítő savassággal jellemezhető. 

A gyümölcs húsa elég vékony, a termés nagy részét a belsejében elhelyezkedő magok uralják. A frissen szedett kávécseresznye az ültetvényen még egészében is fogyasztható, mert olyan nagy a nedvesség tartalma, hogy a magok még puhák benne.

A kávécseresznye aszalt gyümölcshúsát cascara-ként te is megkóstolhatod.

Cascara – a kávégyümölcs hús

A cascara spanyol eredetű szó, mely héjat jelent.

A cascara a szárított kávégyümölcs húsából főzött ízletes tea, melyet változatos felhasználási módjának köszönhetően ízlésünknek megfelelően tudjuk elkészíteni. Akár hidegen vagy meleg is fogyaszthatjuk vagy ízesíthetjük fűszerekkel kedvünk szerint.

Ha meleg teát szeretnénk készíteni belőle, akkor egyszerűen egy púpozott evőkanálni cascara-ra öntsünk 2 dl forróvizet, majd hagyjuk ázni körül-belül 4 percig. Ekkor a leszűrés után fogyasztható. 

French press technikával is elkészíthetjük Aeropress-ünk segítségével.

Íze enyhén savanykás, gyümölcsös aromákban gazdag, melyet nagyszerűen ellensúlyoz a természetes édeskés íz. 

Még több információt és elkészítési módot találsz ebben a videóban:

Megosztás:
Írta: Jámbor Judit
Lelkes kávérajongó, Cady.hu marketing manager, Blog anyaúristen